Fastlegal is meer dan geschikt om in te zetten voor het dagelijkse werk als jurist. Door de continue verdere ontwikkeling wordt de juridische zoekmachine ook steeds beter. Echter zijn er nog wel een aantal beperkingen ten aanzien van de juridische zoekmachines van grote juridische uitgeverijen.
Geen redundante infrastructuur
Om Fastlegal te laten werken worden er verschillende (virtuele) servers gebruikt. Op dit moment zijn deze servers nog niet redundant uitgevoerd. Dit heeft tot gevolg dat de uitval van één server er voor zorgt dat Fastlegal niet beschikbaar is. Wel worden alle servers gemonitord met een interval van één minuut.
Geen validatie van verwerkte informatie
De informatie die door Fastlegal wordt verwerkt wordt op dit moment niet gecontroleerd op validiteit. Er is geen reden om aan te nemen dat er fouten kunnen ontstaan bij de verwerking. Echter is er geen onafhankelijk (technisch) proces dat bijvoorbeeld steekproefsgewijs controleert of de gegevens zoals deze in de database worden verwerkt inhoudelijk overeenkomen met de brondata.
Geen monitoring en auditing van processen
Er vindt op dit moment geen monitoring en auditing plaats van de processen achter Fastlegal. De processen worden periodiek ingestart maar indien daar iets bij fout gaat, dan kan het zijn dat er geen (nieuwe) informatie wordt ingelezen. Gezien er wel een handmatige controle plaatsvindt kan dit concreet betekenen dat de nieuwste uitspraken (van de afgelopen dag of dagen) niet te vinden zijn met Fastlegal.
Niet alle functionaliteit is even goed getest
De ontwikkeling van Fastlegal gaat snel, daarom is niet alle functionaliteit altijd even goed getest. Er zijn immers zaken waar bij het ontwikkelen nog niet aan gedacht is en die pas aan het licht komen wanneer Fastlegal daadwerkelijk in de praktijk wordt gebruikt. Feedback over zaken die (nog) niet goed werken of beter kunnen worden daarom zeer gewaardeerd. U kunt daarover contact opnemen met mr. Arnout Veenman. Dit kan via [email protected] of 06 421 333 45.